Как да получите виза за имиграция в САЩ

Toplifehacker.com_17.10.2016_nA4ecTLcuW8vFЗа Америка емигранти винаги са били проблем №1 — попитайте всеки индианец. И въпреки това, САЩ продължават да остават отворени за всеки, който е готов да стане гражданин «най-голямата в света държава». Но ето каква е ситуацията: всяка година на имигранти тук се изразходва до 300 милиарда долара годишно, а във връзка с несигурността на предстоящите избори става трудно да се каже в каква посока ще се променят условията за получаване на заветната зелена карта. Много хора, които смятат, че по-горе разходи са твърде високи, и предлагат да се увеличи периодът на изчакване гражданство, за да ограничи програма за събиране на роднини и ще увеличи стойността на имиграционни услуги. В същото време има надежда за отмяна на квоти за работни визи. Така или иначе, ситуацията е нестабилна и ако мислят за смяна на жилището в САЩ, а след това колкото се може по-бързо.

Русия — страната на не по-малко от «големите», но няма нищо лошо в това, да напуснат завинаги. Закони, унизително право; бедност; политическа аморалност; полицай престъплението; неграмотност; липса на доверие в успешното бъдеще на страната — проблеми навсякъде. Известно време ние равнялись на Запад, но сега трябва да се признае — Русия още много дълго ще развиваща се страна, въпреки че дори самият факт на развитие сега е лесно да се постави под въпрос. Но това, което гражданите не отнема това право на достоен живот, макар и в друга държава. Ако ти си морално и финансово е готов да напусне родината — това е време за правна подготовка.

По-рано, със съдействието на специалисти от American Corporate Services, Inc. — адвокатска кантора, помага да емигрират в САЩ от 1991 година — ние вече накратко обсъдихме възможности за преки и непреки имиграция. Сега да поговорим за всеки един от тях поотделно, за да ти трезво оценява своите възможности.На въпрос за това как да попаднат в категорията на бежанци, да разгледаме в следващата статия. Веднага предупреди: ако ти си учен е измислил лекарство срещу стареене, можеш веднага да отида в края на тази статия.

Ученик

Към руския образование може да се отнася както си иска, но факт е, че повечето са завършили особено научната сфера, просто не виждам по-нататъшни възможности за развитие в нашата страна.

Ето какво пише Григорий от Новосибирск:

«След училище, аз точно знаех, че ще кандидатствам в нашия медицински университет. Проблемите с това не стана, тъй като бях добре подготвен. Но, проучившись две години, осъзнах, че имам малко от тези знания, които аз тук получавам, и че нашата медицина е безнадеждно изостава от световната. Последният аргумент стомана моите однокурсники. Като гледам студентски живот, особено това, с което на «плам» те се учат, аз реших, че не искам да се впоследствие тези хора са били лекувани с мен или моите близки».

Ако в живота си е същата ситуация, тогава е време да се помисли за получаване на категория виза F-1. Допълнителен член на семейството ще получат категория F-2. Преди всичко, разбира се, трябва да влезе в американски ВУЗ — повярвайте, това е много по-трудно, отколкото морока, с виза. Трудността е в това, че тази виза се предвижда твоето завръщане у дома след завършване на образованието си, но ако ти си сумеешь навреме намери там работодател, тогава всичко ще бъде добре. Но когато ме питат — кажи ми, че непременно ще отиде у дома веднага, като закончишь курсове. Също така се препоръчва да има в ръцете си покана в УНИВЕРСИТЕТ, програма за обучение, кореспонденция с научруком и други документи на проба на писма и публикации в твоите работи.

Свещенослужител

Toplifehacker.com_17.10.2016_QNCjbweUNiM4sНе е важно какъв си на религията — тук всички са равни. От само себе си, при получаване на виза R-1 също се нуждаят от потвърждение, че вече си имам тук работа от местната организация на определен срок. Освен за него, трябва вече да бъде двегодишен опит в конфесия, която е призната в Сащ доброволна неправителствена религиозна организация. И все пак има един подводен камък — ако стъпи миналия път не успя (пет години — времето, при който могат да кандидатстват за зелена карта), ще трябва да изчакат една година, преди да кандидатстват за получаване на R-1 отново. И да не забравиш клятвенно уверять, че комисията ще се върне у дома веднага след завършването на валидност — искрено, иначе Небесен съд, всички те припомнит.

Ярослав, Лъвове

«След получаване на диплома на магистър по Львовском Украинския Католическия Университет мен почти веднага ни покани на работа университета Нотр Дам в САЩ. Честно казано, Америка се превърна за мен в страна, в която искаме да живеем. Имам още има време да мисли, и най-вероятно след края на работата ми тук, аз ще положа всички усилия, за да останат и да получите зелена карта и да живеете тук на правата на пълноправен гражданин».

Заслужава да се отбележи, че при младите се подразбират различни призвание: пастор или равин, монахът, солист в църковен хор, мисионер, църковен служител и дори преводач — през последните вземат достатъчно често, тъй като американската и руската църква е много тясно си сътрудничат. Така че, между нас казано, дори ако ти не си най-предан слуга на бога, шансовете за получаване на виза има и без коленопреклонение пред олтара. Между другото, ако ти семейство също се премества (това е категория R-2), то бъдете спокойни — детето да ходи на училище и да получават нужното образование.

Бизнесмен

Категория L да получите лесно, и е създаден специално за бизнес мениджъри и експерти за работа в САЩ. Най-важното условие — взаимоотношения на руската майка и дъщерно дружество на американската компании, ако става въпрос за обмен на кадри. Ако ти си възнамерява да води или да разширят бизнеса си, тогава за вас има категория E, изисква задължителен статут TFN или принадлежност на поне 50% от твоята компания на лица с TFN. Освен това, делът на оборота на твоя бизнес в САЩ и страната със статут на TFN трябва да надвишава 50%. Търговски отношения, разбира се, вече трябва да бъдат установени.

Матвей, Краснодар

«За 10 години работа разбрах, че на бизнесмен моя мащаб тясно на вътрешните пространства, тук по-горе на главата си не прыгнешь, въпреки че тази глава разбира много добре. По зрял размисъл стигнах до извода, че трябва бавно да свали от тук, и за предпочитане в страната, където бих могъл да се обърнеш към пълна. Естествено, такава страна, в моето разбиране, е Америка. А по — точно- в САЩ, чиято икономика не е най-стабилната в целия свят».Между другото, visa категория L, не е за имиграция, т.е. е временна, така че, ако искате да остане за постоянно ПРЕБИВАВАНЕ, трябва да кандидатстват за EB-1В. Между другото, това я наличието на силно ще облекчи тази задача. В категория EB най-много цифри. 1 — за мениджъри и директори, 2 — за висококвалифицирани специалисти, 3 — за служители на средна и ниска квалификация, 5 — за инвеститорите. Избирам това не е лесно, така че е добре да се потърси помощта на опитни адвокати.

Работно

Toplifehacker.com_17.10.2016_E3ee8tr1eDvbMОбикновено работна виза (H1-B) дават за срок от 1-3 година с удължаване до 6 години. Условията са същите, просто изисква наличието на висше образование. И все пак, ако «бесилка» не, ще помогне за доказване на твоята работа в известни компании или признание за изключителни постижения. Но най-често трябва да се разчита на EB-3 — тази виза дава не само възпитаници на Университети (подкатегория А), но и специалисти със средна квалификация (B).

Мария, Саратов

«Винаги съм мечтал да видите на Бродуей и се скитат по улиците на Манхатън. Уви, но животът се случи така, че висшето образование не е получил, но е успяла да постигне успех в волонтерстве. Аз много помогна на хората и е много щастлива, когато получих покана от американски колеги. И още повече се зарадва, като научи, че за да се премести там не е нужно да си ракетен инженер» и да плащат много пари».Вярно е, че има уловка: специалност трябва да се цитира в САЩ, там трябва да се пропуска такива опитни работници, като теб. И, разбира се, САЩ не биха били на земята възможности, не дали има шанс за работниците с ниска квалификация (C). Във всеки случай, покана от работодателя вече трябва да е на ръце.

Знаменитост

Последната и най-труднодоступная категория — O. В нея няма квоти, ограничивавших брой, и тя не е обвързано с работодател, което позволява да го промените, като в САЩ. Уловката е, че я дават само на хора, които са проявили изключителна способност в областта на изкуството, науката, образованието, бизнеса и спорта, които са достигнали значителни висоти в кино — или телевизионна индустрия и са с национално или международно признание. Така че, ако ти е направил голямо откритие (задвижваната на хладилника не се броят) или получи «Грами», а след това можеш да не се къпят за други категории.