Колко тежат слонове?

Слоновете се разделят на 2 вида: Африкански или Саванный слон и Азия, той също е Индианец. Но също отделят Горски слонове — подвид Африкански гигантски животни.

Африканските слонове

Африканските слонове са най — тежки. Тегло на възрастни мъжки екземпляри може да достигне до 7500 паунда, или 7,5 тона. Растежът им може да надвишава 4 метра, но средно варира от 3 до 4 метра височина. Днес на Земята няма живи същества, които надвишават тези количества.

Африкански слонАфрикански слон

Известен е случаят, когато през 1957 година в Ангола, убит на африканския слон, с тегло, което възлиза на 12,2 тон. По-големите екземпляри оттогава не се е случвало нито веднъж.

Женските африканските слонове са малко по-малко мъже, растежът им може да бъде 3 метра височина, а теглото може да достигне до 2800 кг или 2,8 тона.

Основна среда саванных слонове — източна, централна и южна част на Африка. Се опитват да се придържат към ниско разположените и планински гори, реки, всички видове гористи местности и савани.

Африка (Саванный) слонАфрика (Саванный) слон

Горските слонове

В тропическите гори на западна Африка, както и на бреговете на река Конго могат да се срещнат диви слонове. Те са най-малките представители на слоновьего «братство» — ръст и тегло, обикновено не надвишава 2,5 метра и 2700 кг съответно.

От своите по-големи събратя и им може да се различава не само по размер, но и по-директен, насочени надолу бивни (саванных слонове извити зъби и насочени навън), а също и за по-тъмен цвят на козината.

Горски слонГорски слон

Индийски слонове

Индийски слонове много по-малко на своите африкански колеги.

Тегло на възрастен мъж, като правило, не повече от 5400 килограм или 5,4 тона. Увеличението при това може да варира от 2,5 до 3,5 метра. Средното тегло на женските азиатски слонове е равна на 2700 килограммам или 2,7 тоннам.

Основните им места на пребиваване — Непал, Индия, част от югоизточна Азия. По-голямата част от времето, предпочитат да бъдат в маломерни и тропически гори, а в периоди на суша, могат да се преместят по-близо до реки и язовири.

Индийски (Азиатски) слонИндийски (Азиатски) слон

Във всички три вида новородени слонята могат да тежат от 80 до 140 кг, в зависимост от индивидуалните особености.

Слоновете могат да живеят около 70 години. Преди около 17 години, те растат окончателно и за постигането на тази възраст, ръст и тегло не повече се увеличават.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: