Кабарга си навици и зоните на местообитанията,нещо, което трябва да знаете охотнику

Кабарга или мускусен елен на външен вид много прилича на обикновен елен, само че вместо рога при това животното се намират малки остри кучешки зъби, които са настанени при мъжете около горната устна. Места местообитание е в Далечния Изток, Източна Сибир и Сахалин. Кабарги предпочитат да добиват храната си на стръмни планински склонове, покрити с иглолистни гори. Намира кабаргу, много малко хора успяват, поради чуткости и повишена предпазливост диво животно. Животното се чувства приближаването на хищного звяр или човек за няколко стотин метра и неусетно се изплъзва в горската гъсталака.

При кабарги тъмно-кафяв цвят на козината, тя помага на животното да остане незабелязан, в условията на таежной терен. Задните крака над предните няколко сантиметра. Е структурата на тялото ви позволява да правите скокове на няколко метра дължина. Се изравнят с спасающуюся измяната кабарги е почти невъзможно. Кучешки зъби служат за защита от съперници по време на брачния период. В това време кабарги активно се борят и да се състезават в сила. От декември до февруари започва период на коловоз, мъжете стават много агресивни и битки достигат до смъртоносен изход побежденного. Първо мъжете показват своите остри кучешки зъби на противника, ако това не го интересуваше, и той не отстъпи, тогава започва дива борба, по време на която си се опитват повалить един друг на снега и впиться в гръдната кост или врата си силни зъби.

Кабарги са високо ценени, заради своята специална секретна жлеза, които произвеждат мускусное вещество. Този аромат привлича жена на значително разстояние. Мускус се използва в парфюмерийната индустрия (придава устойчивост на миризма), от него се произвежда ракия и други аптечные лекарства, които много успешно за лечение на импотентност, нервни болести, укрепва сърдечния мускул и спомага за преодоляване на онкологические заболявания.

Кабарги се хранят с листа на дървета и храсти, борови иглички, лишеи. Малки оленята започват сами да търсят храната си само след 5-7 месеца след раждането. През цялото това време те са в непосредствена близост с майка си, която ги храни и защитава от врагове. Женските кабарги се ражда по 2-3 зверче.

Сега кабарга е включена в Червената книга на Руската Федерация. Това е улеснено от масовото изчезване на животни в името на мускус и реактивни кабарги. На всички територии мускусни елени бяха останали само няколко десетки хиляди души. Продажба на струя кабарги забранено в някои случаи се допуска внос, но той се извършва само под строг контрол международни правни организации.