Барханная дива котка си навици и зоните на местообитанията,нещо, което трябва да знаете охотнику

Барханная дивата котка се отнася до предвид бозайници разред хищници от семейство котки. Сред всички диви котки именно барханная порода е най-фин вид на размер с дължина на тялото й може да достигне не повече от деветдесет сантиметра, с около четиридесет процента отнема само опашката, а ето височина в холката може да бъде не повече от тридесет сантиметра. Тегло на възрастен мъж достига повече от три и половина килограма, но женските са по-малки. Председател барханной котка е голям и широк, а също и малко приплюснутая и има невероятни бакенбарды.

Уши, тази порода също е много голяма и широка, при това в себе си те не съдържат семки. На ириса очи при тези котки е жълто, а зеницата на щелевидный. Барханные котки са много силни и широки лапи, но те са кратки. Стъпалата лапите са покрити с гъста и силна коса, която е насочена за защита на стъпалата на лапите, от възможни изгаряния, които може да донесе горещ пясък. Котка е покрита с много гъста и мека козина, която е в състояние да я предпази от студа, дори и при ниските нощни температури. Оцветяване барханной котки, могат да бъдат различни, и по-точно, като се започне от покровительственного и варира от светло пясъчно до светло сиво, обаче, ако ви е успявал да се срещам с подобен изглед котки, тогава вие може да забележите, че те изглеждат наистина добре. В средата на гърба, а също и на опашката се намират на тъмно или сиво-кафяви ивици, които могат, в някои случаи напълно се слее с общата цветова схема кожа. Ясно изразена фигура на краката си, а също и главата си, а върхът на опашката може да бъде изцяло черен или пък има черен цвят.

Към днешна дата барханных котки могат да се разделят на четири под разновидности и се различават помежду си, те могат само цвят. Барханных котки най-често може да се забележи само в горещите и сухи райони, както и в пустините. Местоположение на барханной котки, могат да бъдат най-разнообразни, например, това могат да бъдат пясъчни пустини, които на практика нямат никаква растителност, както и каменисти долини, които напълно са обрасли с храсти. Много рядко барханную котка може да се намира в глинеста терен или където крайбрежните хребети, но все пак понякога те живеят и там. Тази разновидност котки предпочитат да водят единствено нощен начин на живот, но все пак някои ловци успяват да се срещнат с барханной котка и следобед.