Каракал си навици и зоните на местообитанията,нещо, което трябва да знаете охотнику

Каракал на външен вид много прилича на рис, но генетично различен от нея. В дивата природа обитава в Африка, централна Азия, Южна Туркменистан и Арабския полуостров. В каракай високи крака, той може с лекота да работи за около пясъци, благодарение на твърдия космите по краката. Тегло на животното варира от 13 до 20 кг, дължина на тялото е 60-85 см, а височината в холката 39-45 виж всички каракалов присъстват черни точки по горната устна и носа. Цялото тяло тънък и грациозным, предните лапи са по-дълги задни крайници, аспиратор и нокти, и много остри. Ушите са дълги, на края има пискюли в пет сантиметра на дължина. Мъжете са много по-големи и по-силни от женските. Предпочита да ловува през нощта, остатъци каракай стават зайци, лисици, малки антилопи, гризачи и влечуги.

Каракал предпочита уединен начин на живот. Можете да го намерите в пустини, савани, степи, в подножието на планините и хълмистите области. Се крие в храсталаци, храсти, дървета и висока трева. Звяр е много опасен и предпазливи, може да бъде към жертвата неслышно и незабавно да атакува. Наличието на дълги лапи, животното не може дълго да тича. Първо скрадывает плячка и изпреварва с няколко силни скокове. След това стяга дивеч на дърво и там го яде. Ако каракал не е хванал животното, той може да направи и растителна храна – трева, грозде. Врагове са прерията вълци и кучета, охраняющие стадо овце.

Когато каракал ядосан, той започва да съска. В тъмното напълно ориентирана благодарение на отличното съдебното заседание. Да се крият обича в дупки на други животни, най-често облюбовывает дупки porcupines и лисици. В една дупка може да се крие в продължение на няколко години. Каракал перфектно преодолява вертикална повърхност и перфектно лазает по дърветата. Див звяр има толкова бърза реакция, което може да вземете няколко птици едновременно, докато те се издигат от земята във въздуха. За човек каракал също така може да бъде опасен, особено чувство, че отдела в ъгъла. Той става агресивен и активно защитава.

Брачния период трае 6 дни, в продължение на цялата година. По време на топлина, женската може да се чифтосват с няколко мъже и подготвя бърлогата за бъдещото потомство в дупка, пещера или под корените на големи дървета. Котенцата се раждат слепи, за седмица, очите се отварят, и те започват да се опита да се разхожда сам.

На каракалов промишлена ловът не се извършва. Случва се, че звярът напада домашни животни и местните фермери да започнат в него на лов. В страните от ОНД лов на каракала е забранено, с оглед постоянно намаляване на броя. Ако котето е с раждането възпитан у дома, добре се съчетава с човека.