Източна котката си навици и зоните на местообитанията,нещо, което трябва да знаете охотнику

Източна или бенгальская котка принадлежи към класа на хищни бозайници от семейството на малки котки. На външен вид дива хищница е много подобен на домашни котки, но по размер малко по-голям, също съществуват в различни цветови варианти. Животни живеят на територията на Източна и Южна Азия. Тялото на котката удължавам, мускулесто и стегнато, главата малка. Живеят в южните райони на котки имат жълт цвят на козината, а в северната част е предимно сиво-кафяв. По цялото тяло има малки черни петна, а на главата си има черни ленти. Опашката достига на дължина 25-40 см, а общата дължина на тялото е 90 виж Ушите са закръглени, пискюли на ушите липсват. През зимата тялото на котката се покрива с гъста и буйна вълна, която през пролетта добри.когато и става по-тъмен. Лапи със средна дължина, с малки нокти.

Източна котка живее по склоновете на ниски планини, гъсти храсталаци, храсти, ливади с висока трева, в река и лейкърс перелесках и в тръстиките. Обичат да живеят близо до водата, добре се вкорени в савани и иглолистни гори. В близост до жилища на хората често могат да се срещнат амур горски котки. Дивите котки се избягва открита местност и земи със следи от земеделска дейност.

Диетата на далечния изток котката се състои от гризачи, птици, катерици, катериците, с изключение на дребни дивеч полюет на зайци, млади косуль и елени. Често в храните, насекоми и жаби. Търси си храната може както през деня, така и през нощта. Нощно зрение котка добре развита, както и слух. Към жертвата се промъква неслышно, подпомогнати меки израстъци на крака. Плячка проследява от засада и наваксва си множество скокове. При опасност се спасява измяната и се крие по дърветата. Диви котки добре лазают по дърветата и скалите, могат да плуват. През силните студове може да влизам в къщи и домакински се хранят от гризачи.

Период на размножаване идва от февруари до март, мъжки и женски образуват двойка. Котенцата се появяват през май, първо те са слепи и безпомощни, а след това 2 седмици в тях се отварят очите. Котка през цялото това време активно защитава малките, ги пренася от място на място. Мъжкият също участва в отглеждането на потомството.

Индустриална лов на дальневосточных котки не се провежда. В Китай се добиват котки само за да ги ценно космати кожи. Внос в европейските страни са забранени, но в Япония все още продължават да се кошачью вълна. Източна котката не е под риск от изчезване, но в някои части на настаняване на котки броят им значително е намалял.