Тодор Ганапольский

(биография, снимки, видео) Тодор Марголис

снимка на Тодор Ганапольский

  • Име: Тодор Ганапольский ( Матвей Марголис )
  • Дата на раждане: 14 декември 1953 г.
  • Възраст: 63 години
  • Място на раждане: Lviv, Украйна
  • Ръст: 180
  • Дейност: журналист, радио и телевизионен водещ, киноактер, режисьор
  • Семейно положение: женен

    Тодор Ганапольский: биография

    Тодор Ганапольский — руски и украински журналист, известен със своите големи забележки по време на работата на радиостанция «Ехото на Москва» в програмата за Хуманитарна помощ на Украйна». Също и в кариерата си има опит актерства и режиссуры.

    Тодор е роден в Лвов, в семейството Дины Левиной и Юрий Марголиса. В старинен западноукраинском градски условия той прекарал първата половина на детството. След това семейството му се мести в Киев, където момче и завърши училище. След получаване на квалификация на Тодор влиза в Киев училище поп-циркови изкуства, а след това отива в Москва и се учи на режиссерском факултет в известния театрален колеж ГИТИС.

    Възпитаник Ганапольский се връща в столицата на Украйна и започва да си сътрудничи с киевскими театри. След това той отново отива в Москва, излиза на сцената на Театър за естрада и дори работи на домашно звукозаписно студио «Мелодия», която режиссирует и представяне на детски плочи, включително поредица от известните истории «Следствие водят Топки» и весела приказка «Приключенията на капитана Врунгеля».

    Филми

    В киното Тодор Ганапольский дебютира през 1989 година. Вярно е, че това е документалната лента «Цирк за моите внуци» за живота на легендарния клоун г-н Юрий. А първата художествена картина, в която той се появи като актьор, Тодор извадил сам – в края на краищата той е имал режисьорско образование. Това е приключенска комедия «От гледна точка на ангела».

    По-късно Ганапольский се появява в малки роли в петия сезон на детектив «Детективи» и медицинския ситкоме «Девет месеца». Но главната част от живота си той е посветил на журналистиката.

    Телевизия и радио

    На телевизия Тодор Ганапольский удари в края на 80-те години. На първия вътрешния независим телевизионен канал АТВ, той е ръководил редица развлекателни съоръжения и политически предавания. Голяма популярност му е донесла работата на радиостанция «Ехото на Москва», и оттогава за Матей това е работа на радиото е основен приоритет.

    Въпреки това, и си телевизионни проекти са много в търсенето, които са имали постоянна аудитория от зрители. От най-известните програми трябва да се нарече ток-шоу «Акуна матата» и прехвърляне-разследване на «Детектив-шоу», за която Ганапольский два пъти номинировался за престижната телевизионна награда «ТЭФИ». Също и водещ стана носител на церемонията по връчване на наградите «Златен Овен» и «Телегранд», е наречен на най-добрите представители на Международната конфедерация на журналистическите съюзи.

    Но най-резонансными му проекти, разбира се, са политически програми. Тодор Ганапольский винаги е достатъчно эпатажной форма изразява собствено мнение, което често се разминава с официалната гледна точка. Журналист многократно критикува системата на руската власт, заяви ниско ниво на свободата на словото в страната и на корупцията в правоприлагащите органи.

    През пролетта на 2014 г., след конфликта между Русия и Украйна, журналист преместен в Киев и стана водещ станция «Радио Вести». След това Ганапольский се превърна в главно действащото лице рейтинговата шоу «Хуманитарна помощ на Украйна» на частен канал «NewsOne», а през март 2016 г. излиза в ефира на предаването «Сутрин с Матвеем Ганапольским» на радио «Ера». Между другото, именно на Тодор Анелия първият се изказа в обществото за страховитите убийства на своя колега-журналист Павел Камелия.

    Личен живот

    За частната страна на живота эпатажного теле — и радиоводещ е известно не много. Той много години е омъжена за своя колега-журналиста грузински произход Тамара Шенгелия, която, между другото, също се появява в комедията «Девет месеца» в един от епизодите.

    По информация от социалните мрежи, този брак Матей Ганапольского не е първият. По-рано, когато той постоянно е пребивавал в Русия, мъжът е бил женен за москвичке на име Ирина. Но тя внезапно почина при трагични обстоятелства, така че Матвей за една страница от живота си предпочитат да не си спомнят.

    Журналист има син, който се казва Михаил. Млад човек е работил с баща си: те заедно водят ток-шоу «Акуна матата».

    Тодор Ганапольский е автор на редица печатни издания, в които по един забавен и дори доста ироничной форма говори за професията си, на хората, цивилизации, околния свят и така нататък. Най-добрата му книга се счита за «Сладко-сладко журналистика».

    Филмография

    • През 1989 Цирк за моите внуци
    • 2001 г. — От гледна точка на ангел
    • 2006 — Детективи-5
    • 2006 г. — Девет месеца

    Библиография

    • 2008 — сладко-Кисело журналистика
    • 2009 — Правосъдие за глупаци, или най-невероятни съдебни дела и решения
    • 2010 — Черна ръка и пирамидата на Хеопс
    • 2011 — Чао, Италия
    • 2011 — Усмивки
    • 2012 — Улыбайлики. Жизнеутверждающая книга прожженого циника
    • 2013 — най-добрият учебник по журналистика
    • 2012 — Черната Ръка и тайната на Айфеловата кула
    • 2013 — Путин ще царува

    Снимка

    Тодор Ганапольский

  • Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
    Добавить комментарий

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: