Реймънд Pauls

(биография, снимки, видео) Ояр-Реймънд Pauls

снимка Реймънд Pauls

  • Име: Реймънд Pauls ( Ояр-Реймънд Pauls )
  • Дата на раждане: 12 януари 1936 г.
  • Възраст: 81 година
  • Място на раждане: Рига, Латвия
  • Дейност: композитор, кинокомпозитор, диригент, пианист
  • Семейно положение: женен

    Реймънд Pauls: биография

    Реймънд Pauls се появи на светлината от 12-ти януари 1936 г. в Рига. Семейство от бъдещето маестрото е доста особен: татко, Волдемар Pauls е работил в пост стеклодува, а мама Алма-Матилда, след раждането на сина се превърна в домакиня. Въпреки това, нейната професия също е доста неординарная: в началото на семейния живот Алма-Матилда доста дълго време работи вышивальщицей перли.

    Реймънд Pauls

    Реймънд Pauls | Хора

    Въпреки това музикална вени родителите на Реймънд Паулс съвсем не са лишени от: бащата на бъдещия знаменит композитор свири на барабани в оркестър «Михаво», който е изглеждал като резултат на инициатива на няколко музиканти-самоучек. Говори се, че скоро след появата на сина на светлината Волдемар Pauls случайно попаднах на книгата на Артър Куберта «Паганини». След като я прочете, той е толкова вдохновился пример на известния музикант, че е купил на сина си цигулка и го изпрати в детската градина, когато Рига музикален институт.

    Реймънд Pauls в детството

    Реймънд Pauls в детството | MixNews

    Това се случи малко преди въвеждане на съветските войски. Скоро Волдемар Pauls изпрати семейство от Рига в малко село, където жена му и синът му са били в по-голяма сигурност, и за професионални уроци по музика трябваше за известно време да се забрави. Но Втората Световна свърши, Паулсы се върна в Рига, както и в десетилетие на възраст Реймънд успешно записани в музикалното училище им. Д. Дарзиня, която работи при Латвийския консерватория.

    Реймънд Pauls в младостта

    Реймънд Pauls в младост | Fishki

    Първо десетилетие на Pauls не е много можеше да достигне в академичните среди, но му е роден талант, учительское усет Олга Боровской, както и вкусни бонбони, с които тя щедро угощала надарени ученици, бързо са се справили. На бъдещия композитор е постигнал голям успех в играта на пиано и наистина се влюбих в този многофункционален музикален инструмент. Точно по пиано той продължи да учи и Латвия консерватория им. Язепа Витола, а след това – в същата консерватория, но вече по класа на състава.

    Любовта към джазу

    Още в горните класове на музикалното училище Реймънд Pauls се чувствах няма желание за музикалната посока, далеч от класическия – джаза. Като впоследствие признал самият композитор, той стремително се втурна в джаз, както е в процес на изпълнение». Млад музикант с огромно удоволствие играе на танцови вечери, често импровизируя, свири на пиано, без памет и музика. Окончателно разбирайки, че музиката трябва да стане на неговата професия за цял живот, Pauls се върна в консерваторията, на клон на състава, за които споменахме по-горе.

    Първите стъпки към популярност

    През 1964-та година Реймънд Pauls, въпреки, че е доста млад за такъв пост възраст, става художествен ръководител на Рига поп оркестър. Освен това: неговата музика придобива своя особен чар, се превърна в разпознаваема в професионалните кръгове. Преди няколко години в Концертната зала на Латвийската филхармония бе представена първата авторска програма на композитора, и в билети за него, за изненада на самия Реймънд, бяха напълно разграбени.

    Реймънд Pauls в младостта

    Реймънд Pauls в младост | Photoshare

    В по-широки кръгове на територията на Латвия Pauls известен с написването на музиката към песните на Алфред Круклиса «Зимна вечер», «на Старата бреза» и «ще се срещнем в март». На своите сънародници той е известен като усърден работник на Гостелерадио Латвия, където Реймънд в продължение на много години е действал като диригент, а след това – редактор на музикални кутия. Също така композитор беше белязана от писането на мюзикъла «Сестра Кери» и редица други творби, които са спечелили високи награди на различни фестивали.

    Реймънд Pauls в младостта

    Реймънд Pauls в младост | MixNews

    През 1975-та година записва известна и до ден днешен песента «жълти Листа над града кръг…». Мелодията на тази песен беше възможно да се чуе от всички радиостанции на Съветския Съюз, и може да се счита за истинско начало на отброяване съюз популярността на Реймънд Паулс, която продължава и до днес.

    Сътрудничество

    «Звездна час» на композитора, се нарича време на активната си творческо сътрудничество с Аллой Пугачевой през втората половина на хх век, когато Алла Борисовна е на върха на своята популярност. «Милион червени рози», «Маестро», «Без мен», «Антични часовници» — тези и много други песни са согреты човешката любов и са се превърнали в символи на цяла епоха в историята на националната сцена.

    Реймънд Pauls і Алла Пугачова

    Реймънд Pauls и Алла Пугачева | Mp3bom

    Но не само Алла Пугачева забелязва таланта на бенгалският на режисьора – сред своите творчески партньори са били и все още са, например, изискана Лайма Вайкуле и темпераментна, Валери Леонтиев. Съвременници разказват, че през 1980-те години, Валери Леонтиев не е твърде угодно на руските власти, и само фактът, че Реймънд Pauls спокойно продължи да кани на своите концерти, помогнал на художник да се задържи на повърхността.

    Реймънд Pauls

    Реймънд Pauls | Kleinburd

    Техните шедьоври композитор създава не само за певци и певици, но и за филмови картини, а също и театрални постановки. Да, музиката му звучи във филма «Как да станете звезда», «Слуги на дявола», «Стрели на Робин Худ», «Дългата разходка в дюни» и други, в театрални постановки «Зелена Дева», «Бранд», «Граф Монте Кристо», «Дивите лебеди». Забележително е, че всяка от тези продукции впоследствие спечели награда на югославия фестивала.

    Политическа дейност

    През 1989-та година Реймънд Pauls пое поста министър на културата на Латвия, а четири години по-късно той става съветник на Президента по въпросите на културата. Нещо повече: през 1999-та година композиторът се кандидатира за президент на родната страна. Въпреки това, съвсем скоро музикант разбрах, че не е готов за такава отговорност. Като спечели на първия тур и пишете най-много гласове в парламента, той оттегли кандидатурата си.

    Реймънд Pauls

    Реймънд Pauls | Днес

    Сега Реймънд по-голямата част от времето прекарва в Латвия, поддържане на контакти с эстрадными изпълнители, които работят в театрите в Рига и редовно председательствуя на конкурса «Нова вълна», което само по себе си и е създаден в сътрудничество с Игор Стръмен.

    Личен живот

    В края на 1950-те години Реймънд Pauls отиде в дълги турнета с Рижским эстрадным оркестър. Един от градовете, където композиторът е пътувал по време на първо място в живота си на турне, се превърна в Одеса. Точно там го чакаше бъдещата си съпруга: очарователна Лана пленен млад музикант със своята красота. Въпреки среден на ръст, доста обикновен външен вид и липсата на зашеметяваща популярност, което ждало на Реймънд само в бъдеще, Лана отговори на своя воздыхателю взаимност.

    Реймънд Pauls със съпругата си и приятели

    Реймънд Pauls със съпругата си и приятели | Bulgarian Newspapers

    Влюбени се оженили и след няколко години те се родила дъщеря на Анета. Като впоследствие признал самият Pauls, за цялото време на творческата си кариера той не веднъж че имат проблеми с алкохола, и именно тази страна на живота, тъй като семейство и деца, му помогна да завърже.

    Реймънд Pauls с жена си

    Реймънд и Лана Pauls | Новини

    Докато в съветските времена преса често распускала слухове за роман надарен маестро и Аллы Пугачевой, Реймънд и до ден днешен предаден от жена си. Този странен брак просъществувал повече от половин век, и дори на снимка 2016 г., може да видите, с каква нежност съпрузи гледат един друг. Единствената дъщеря на Паулсов стана режисьор на телевизията и подари на своите родители, двама внуци и една внучка.

    Дискография

    • 1966 — «Латышская естрада»
    • 1967 — «Латышская естрада»
    • 1970 — «Песен Г. Паулс на думи А. Круклиса»
    • 1971 — «Эстрадные песни Г. Паулс на латышские народни текстове»
    • 1976 — «Честита Нова Година»
    • 1979 — Мюзикъл «Сестра Кери» на думи Аз. Питърс
    • 1980 — «Пее» Света Кукуле»
    • 1980 — Песен от спектакъла «Шерлок Холмс» на думи Аз. Питърс
    • 1980 — «Мелодия на френския композитор Af Фурмье играе Г. Pauls»
    • 1981 г. — Яак Йоала «Песен Г. Паулс на думи Анатолия Румяна»
    • 1982 — «У нас, в офиса на маестрото. Вечер на Реймънд Паулс 29 декември 1981 г.»
    • 1983 — «Далдери» Песни от мюзикъла «Мистериозното отвличане»
    • 1984 — Андрей Миронов «Стари приятели»
    • 1984 — Валери Леонтиев «Диалог»
    • 1985 — «Г. Pauls. Припев им. Т.е. Калныня пее песни на думи Аз. Питърс»
    • 1986 — » Света Кукуле «Песен На Реймънд Паулс»
    • 1986 — Музика от/f «Двоен капан»
    • 1987 — Валери Леонтиев «Velvet сезон»
    • 1987 — Група КРЕДО «Вик»
    • 1987 — Родриго Gema «Път към светлината»
    • 1988 — Лайма Вайкуле «Песен Г. Паулс по стихове на Илия Резника»
    • 1990 — Музикален спектакъл «Мило либе»
    • 1991 — Музика от к/ф «Депресия»

    Снимка

    Реймънд Pauls

  • Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
    Добавить комментарий

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: