Сосо Павлиашвили

(биография, снимки, видео) Йосиф Павлиашвили

снимка на Сосо Павлиашвили

  • Име: Сосо Павлиашвили ( Йосиф Павлиашвили )
  • Дата на раждане: 29 юни 1964 г.
  • Възраст: 52 г.
  • Място на раждане: Тбилиси
  • Ръст: 178
  • Дейност: певец, композитор, актьор
  • Семейно положение: женен

    Сосо Павлиашвили: биография

    Сосо Павлиашвили, пълно чието име Йосиф, много популярен, грузински и руски певец и актьор. Най-известните му песни са «Моля», «Аз и ти», «да се Молим за родители». Какви само прякори, эпитетов и титли той не е получавал от най-горещите фен! Павлиашвили се нарича цар на източната музика, рицар на планината, ангел-пазител, камертоном Грузия…

    Роден на Сосо в грузинската столица Тбилиси, в семейството на архитект Рамина Сазонов и съпруги Основите на Александровна. Още дошкольником момче постъпва в музикално учебно заведение, където започна усвояване на цигулка. Упорита работа и дълъг сесии дадоха бърз резултат: много скоро малкият музикант започва да действа на областни и републикански конкурси и фестивали.

    Цигулка наистина е заловен на Йосиф, така че след завършване на музикалната и средно училище, той постъпва в Тбилисскую на консерваторията, точно по посока на цигулка игри. Но по време на задължителна служба в армията на Сосо малко се отдалечи от класическа музика и приобщился на престъпление. Затова след получаване на tts диплома той се организира в вокал-инструментален ансамбъл «Иверия».

    Работил млад човек там само една година, защото след като той трябваше да отложи инструмент настрана и да дойде при микрофона. Това се случи в Канада, в рамките на концерта, посветен на Зимните Олимпийски игри в Калгари. Сосо представи на съда публика своето изпълнение от легендарния грузински песен «Сулико», и това е реч буквално шокира всички присъстващи.

    Скоро той вече като соло артист получава гран-при на вокальном фестивала в Юрмала и постепенно набира все по-голяма популярност. Забележителна черта на репертоара на Сосо Павлиашвили е, че до по-голямата част от своите шлягеров той пише музика за себе си, само от време на време да се прибягва до услугите на известни руски и грузински композитори.

    Песен

    Успех шлягеров Сосо Павлиашвили се състои в това, че той принадлежи към немногочисленным изпълнители, способни чрез пеене, изразяване на силна страст, нежност, любов точно с мъжката позиция. Първият студиен албум на артиста «Музика за приятели» излиза през 1993 г. и веднага привлече към него вниманието на женската аудитория. Следните плочи на «Пей с мен» и «Аз и ти» само засили популярността му.

    Само днес на Сосо Павлиашвили пусна 8 полноформатных албуми, всеки от които присъства любовна лирика, психическа текстове и нежни романтични мелодии. Хитове като «Моля», «Аз и ти», «красиво», «Небето на дланта», «Аз не окликну теб по име», стават големи хитове. Между другото, Сосо често действа в дует с другите звезди.

    Например, заедно с Любовта Успенской той изпълнява песента «по-Силни от преди», с Леонид Агутиным хит «някакви си хиляда години», както се свърже с Лариса Долина пее душевната песента «обичам те».

    Филми

    Опитах Сосо Павлиашвили силата си в киното. А това не само да участват във формат cameo, че се случва при много музиканти. Той е играл пълни роля в комедиен ситкоме «Папины дъщери», ироническом сериал «Сватове», разположение na престъпна филма «Ледена епоха».

    Но най-вече за сметка на певеца празнични музикални приказки, като «най-Новите приключения на Пинокио», «Царството на кривите огледала», «Новите приключения на Аладин» и много други.

    Личен живот

    Сосо Павлиашвили не е завсегдатаем на страниците на жълтата преса. Напротив, ако за него пишат, това е в основата на творчеството: като за певица, композитор и актьор. Факт е, че в живота на вокалиста е само на три жени, и никакви чужди романи.

    Първата съпруга на известния певец е Нино Учанейшвили, с която Сосо поддържа топли приятелски отношения и след развода. Още повече, че тези хора са обединени от общ дете, син на Svetli. Първороден Павлиашвили, между другото, не е тръгнал по стъпките на баща си. Той е завършил Суворовское училище, а след това военен университет и става войници.

    Втората любов Йосиф е естрадна звезда Ирина Понаровская. Официалното споразумение те не са сключили и няколко години са живели в самия брак. А от 1997 г. Павлиашвили живее заедно с певицата Ирина Патлах, от която той има две любими дъщери – Елизабет и Сандра. Сосо и Ирина са живели граждански съюз в продължение на 17 години, а през 2014 г., направо от сцената, на която той е извършил, певицата прави своята любима предложение да се оженят.

    Дискография

    • 1993 — Музика приятели
    • 1996 — Пей с мен
    • 1998 — Аз и ти
    • 2001 — О, моя любов
    • 2003 — Чака те грузинците!
    • 2005 — Най-добра песен за Вас
    • 2007 — да Сложиш грузинско
    • 2010 — на Ориенталски песни

    Филмография

    • 1997 — Новите приключенията на Пинокио
    • 2002 — Ледников период
    • 2003 — На ъгъла Патриаршите—3
    • 2004 — Загубили слънце
    • 2007 — Царството на кривите огледала
    • 2007 — Папины дъщеря
    • 2009 — Златен ключ
    • 2010 — Нова година сватове
    • 2011 — Целувка през стената
    • 2011 — Новите приключения на Аладин

    Снимка

    Сосо Павлиашвили

  • Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
    Добавить комментарий

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: