Най-големият слон в света

Най-големият слон в света най-Големият и животни, които живеят на земята, се счита за слон – той може да се похвали с отлична памет, знае как да се направи разграничение между прости песни. Като цяло, доста добре се поддава на обучение. Знаете ли, че има слон, способен да нарисува цялата картина, като използват собствения си канал?

слон

Какво представлява най-големият слон? Масивно тяло, огромни уши, дълъг канал и още чифт бивни, въпреки че последните не са присъщи на всички. На мястото на пребиваване, тези колоси са избрали Африка и Индия. Слоновете често приемат кал душ – така те спасаются от досадни насекоми. Мръсотия, подсыхая, образува коричка, която като черупка защитава неговата дебела кожа. Официално се твърди, че най-големият слон тежи 12 000 кг., Разбира се, теглото им не надвишава осем хиляди паунда.

слон

В бижутерската индустрия голямо търсене на зъби – от тях правят оригинални орнаменти, които се радват на голяма популярност. Бракониери по време на лов не спира факт въвеждане на слонове в Червената книга. В Индия слоновете се използват за облекчаване на труда – от слонове се получава добро превозно средство, особено в труднодостъпни места. На африканския полуостров е към животните не се практикува.

Диетата на слона е съставен от растения, могат да гризе кората на дървета. Предпочитат да яде моркови, едва ли няма да се поддаде на ябълка. Слоновете са страшни sweet зъб, и са в състояние да стоят колкото си искаме време край оградата на камерата с надеждата, че ги угостят сладък десерт. ОТ голямо количество сладкиши, животни, които не само мазнини, но и стават зависими от шоколадови бонбони.

Азиатските слонове

азиатски слон

Известни са три вида слонове, които живеят в Ази – шри ланкийский, индийски, суматрански. От шри-ланкийских лица най-известен е слон височина 3,5 м и тегло от 5.5 тона. Живее той на острова, в чест на която е и кръстен. Индийски слон нередкий, да я срещнете могат да бъдат в някоя от азиатските страни. Тежи не повече от 5 тона. Най-малкият суматрански – растеж е равен на 2,5 м, а на тегло – три тоннам.

Африкански слон

африкански слон

Това са най-големите животни на планетата. В природата има два вида африкански слонове – саванные и гори. Първите от тях могат да тежат до осем тона и нарасне до четири метра, последните им отстъпва по своите параметри – не повече от пет тона и три метра на ръст. Това е много приятелски настроени животни, между роднини рядко се появяват свади и кавги. Обикновено те живеят в един голям стадото, да се грижи за детенышах, не са в беда, болни. По време на сдвояване се дължи на по-голямо ниво на тестостерон слоновете могат да показват агресия, и само в този период един слон може да нанесе вреди на друг представител на своя вид. С женските връзката нежна – присмотрев няколко, слонове са отстранени на кратко разстояние от стадото и там, далеч от любопитни очи, те са взаимно ласкам.

африкански слон

Докато слоников не ще навърши пет години, те са под постоянно внимание на майка си, за постигане на по 15 години, слон става възрастни особью. В саваната на младите слонове дебне опасност – лъвове. Един най-големият слон е в състояние да се яде 100 кг билки – често тези добри създаване стават причина за смъртта на храсти и дървета. Поради унищожаване на зелени площи позволено за отстреляна тези големи животни. Средната възраст на живот на африканския чудовище – 60-70 години. За разлика от своите индийски роднини, африкански много по-лошо се поддават на обучение.

Слон Ани

слон Ани

Най-големият слон в света живее в зоопарка «Сафари», намиращ се в Израел. Той постигна доста вековна възраст – той е на 32 години, но продължава да расте и вече е трудно протискивается в порта, водеща към двора, за да ги преодолеем, слону трябва треперя – само така той може да се окаже навън. Специалистите смятат, че този вид таксуване е само животно в полза. Слон на име Ани се превърна в най-висока сред слонове, живял някога в плен. Сега растежът му е 3,7 м Тегло от 6 тона, опашката на слон – 1 метър, канал – 2.5 метра, уши = 1,2 метра. По предположения, причините за растеж се крие в гените. Важен фактор е пълно с храна.

Отдавна хората са се научили да използват слоновете за тежки работи – транспорт на тежки ноши, хора. Многократно са участвали в кървави битки. Но не си струва да виси на слона една непосилна тежест — слон не всесильны и не е в състояние да вдигне товар, е повече от една четвърт от теглото му.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: